…vi såg en kungsörn som slog ner och tog en gös…

Söderköping var som vanligt en trevlig upplevelse.
Mats J och jag cyklade förra året från Mem till Motala. I år blir det en fortsättning från Motala till Sjötorp, men då tillsammans med Eva och Gill, denna gång med båt. En av flera goda upplevelser under vår cykelsemester var efter vår cykeltur till Mem (Mats ville inte tjuvstarta i Söderköping där vi bokat natthärbärge). Efter denna extratripp hittade vi ett lokalt ölbryggeri, vilket var en av flera goda minnen från den turen. 
Pelle och jag råkade få en kajplats alldeles utanför ölstället. Vi hade första parkett under ett stadslopp genom stan.
Vi har lite krångel med generatorn. Den har förmodligen brunnit och slutat ladda. Det luktade rätt mycket igår, men mindre idag. Motorn fungerar ändå, men startbatteriet laddar inte. Vi hade planer på att byta generator, men det är inget akut. Vi får ladda med batteriladdare så länge.
Idag har vi slussat  tolv gånger.
Pelle var nära att ramla i, och hängde i armarna innan han lyckades få foten på båten igen.
Dramatiskt!
I Norsholm var vi nära att bli instängda mellan en sluss och stambanan där tågen går tätt. Vi fick en kort respit och kunde smita förbi med halvöppen bro under några få minuter.
Ute på Roxen fick vi en fantastisk naturupplevelse. En kungsörn slog ner strax intill båten och tog en gös (Pelle står för artbestämningen).
Örnen flög bara några meter framför båten med den sprattlande fisken i klorna. Ibland blir upplevelsen större om man inte letar efter kameran för att föreviga ögonblicket.
Ett minne för livet! 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



RSS 2.0